/
Google+
Twitter
Tweet
Blogger
Youtube
Pinterest
Telefon: 00-36-30-311-7080
Fax: 00-36-1-403-3142
E-mail: info@affect.hu

Tolmácsolás

Magas minőségű Tolmács szolgáltatást biztosítunk ügyfeleink részére! Válasszon minket!

Kínálatunkban kísérő-, konszekutív- és szinkrontolmácsolás szerepel.

Kísérő tolmácsolás:

ezt a tolmácsolási módszert alkalmazzák olyan esetekben, amikor a tolmács elkíséri a viszonylag kisebb létszámú hallgatóságot üzletek, gyárak, vásárok, egyéb rendezvények látogatása során, valamint informális találkozókon.

Konszekutív vagy követő tolmácsolás:

mikor a beszélő(k) tartalmi egységekbe rendezik mondandójukat, majd szünetet tartanak, és a tolmács ekkor fordítja le az addig elhangzottakat néhány mondatos vagy akár 5-6 perces egységekben. Többnyire kis létszámú megbeszéléseken - pl. üzleti tárgyalások, szakmai megbeszélések, kiállítások, rendezvények - alkalmazzák ezt a tolmácsolási módszert.

Szinkrontolmácsolás:

a tolmács az elhangzottakat avval szinkronban, folyamatosan fordítja a hallgatóság számára. Főleg rendezvényeken, konferenciákon alkalmazzák, rendszerint tolmácstechnika segítségével (tolmácsfülke, fejhallgatók, hangosítás), esetenként egy-két személy számára, úgynevezett "fülbesúgásos" módon. A szinkrontolmácsolást egy nyelvpárra vonatkozóan két szinkrontolmács végzi, átlagosan 20 percenkénti váltásban.

Az alábbi nyelveken vállalunk tolmácsolást:

 • angol

 • cseh

 • francia

 • holland

 • horvát

 • német

 • olasz

 • orosz

 • portugál

 • román

 • spanyol

 • szerb

 • szlovák

 • ukrán


Kiegészítő szolgáltatások:

Tolmácstechnikai eszközök bérbeadása ( Bosch rendszerek)

Tolmácstechnikai eszközök kiszállítása, helyszíni adaptálása


Nagy horderejű tárgyalás külföldi partnerével? Tolmácsolásra biztosan szüksége lesz!

Az üzleti világban elengedhetetlen a nyelvtudás, azonban nagy horderejű üzleti megbeszélések során nem biztos, hogy elegendő. Ilyenkor egy apró félrehallás vagy helytelen értelmezés is komoly problémát okozhat, ezért kifizetődő profi tolmács igénybevétele. Ön is fontos üzleti megbeszélés előtt áll? Jó lenne partnere nyelvén „szót érteni”? Tolmács segítségét venné igénybe? AFFECT Fordítóiroda!

Cégünk a magasan kvalifikált tolmácsokat biztosít, akik a magas szintű nyelvtudás mellett, a kívánt szakterületet (műszaki, jogi, pénzügyi stb.) ismerik, ilyen irányú képzettséggel bírnak, így tisztában vannak az alkalmazandó szakkifejezésekkel, sőt a megrendelő által biztosított szak- és segédanyagból készséggel felkészülnek. Nyelvi és szakmai kompetenciájuk révén munkatársaink pontosan közvetítik a felek mondandóját illetve álláspontját, így a sorsdöntő tárgyalás nem múlhat félreértésen. Tolmácsaink közreműködése garantálja a gördülékeny és sikeres kommunikációt!

Tolmácsolás szolgáltatásunk igénybevételéhez kérjen ajánlatot elérhetőségeinken!

Nyelvi akadályok nélkül: tolmácsolás rendezvényekre!

tolmácsolás Nemzetközi ügyfeleknek és meghívottaknak szóló rendezvényeken, konferenciákon szükség van arra, hogy tolmács szolgálatát vegyük igénybe. A tolmács szerepe az, hogy a forrásnyelvi szöveget az előadással párhozamosan, élőszóban közvetítse a célnyelven.

Forduljon hozzánk bizalommal és gondoskodjon időben profi tolmácsról, ha már tudja, hogy meghívottjai között idegen nyelvet beszélő személyek lesznek! A rendezvény jellegétől függően több típusú tolmács szolgáltatást is tudunk ajánlani.

Konszekutív vagy követő tolmácsolás esetén a tolmács kisebb szövegegységekre bontva végzi a fordítást, néhány mondatonként fordul a közönséghez. Ezzel nem bomlik meg az előadás egysége, mindenki érti és követni tudja az elhangzott szöveget.

A szinkrontolmácsolás a konferenciák bevett gyakorlata. Ennek során egy fülhallgató segítségével minden résztvevő folyamatosan követni tudja az előadást, a tolmácsok szeparáltan, egy ú.n. tolmácsfülkében vagy tolmácskabinban tartózkodva fordítanak, szinkronban az előadókkal.

Keressen minket bizalommal és gondoskodjon időben tolmácsról rendezvényéhez!

Komplett szolgáltatás, az Ön igényeire szabva!

Komplett szolgáltatás, az Ön igényeire szabva! Manapság egyre több vállalkozás terjeszkedik külföldön, keres partnervállalkozást, alapít leányvállalatot, dolgozik külhoni partnerekkel. Az együttműködést megalapozó tárgyalásokon, megbeszéléseken nyelvi nehézségek merülhetnek fel. Az érintettek olykor megpróbálják „házon belül” áthidalni ezeket, azonban az ilyen helyzetekből sokszor adódnak félreértések. Ideális megoldás, ha profi tolmács segítségét vesszük igénybe, aki nem csak nyelvileg kompetens, hanem az adott szakterületen is jártassággal bír.

Nagyobb rendezvényeken szükséges lehet több tolmács igénybe vétele is. A nagy létszám magával hozza a megfelelő technika alkalmazásának szükségességét is. A korszerű tolmácstechnikai berendezések alkalmazásával nagy létszámú, több nyelvkombinációt érintő tolmácsolási feladat is biztonságosan lebonyolítható. A műszaki háttér installálását technikus gárda végzi és a tolmácsolási folyamat teljes időtartama alatt biztosítja a hang- illetve tolmácstechnika zavartalan működését.

Konszekutív vagy követő tolmácsolás esetén a tolmács kisebb szövegegységekre bontva végzi a fordítást, néhány mondatonként fordul a közönséghez. Ezzel nem bomlik meg az előadás egysége, mindenki érti és követni tudja az elhangzott szöveget.

Kérje javaslatunkat, ajánlatunkat, ha nagy létszámú, tolmácsolást igénylő rendezvényt szervez, és profi csapatra bízná mind a nyelvi, mind a technikai lebonyolítást!

Technikus kollégáink korszerű tolmácstechnika használatával képeznek hidat az előadó és a hallgatóság között!

tolmácstechnika Manapság a nemzetközi üzleti életben, szakmai és/vagy politikai rendezvényeken gyakran szükséges a tolmácsok közreműködése. Ahhoz, hogy a tolmács „szava” minden résztvevőhöz eljusson elengedhetetlen a korszerű tolmácstechnika.

A korszerű tolmácstechnika lehetővé teszi azt, hogy abeszélő avagy előadó fél üzenetezökkenőmentesen, a lehető leggyorsabban, legérthetőbben eljusson bármely számú résztvevőhöz.

Megfelelő tolmácstechnika, hangtechnikus és kellő létszámú tolmácsgárda alkalmazása mellett nem lesz bábeli zűrzavar, minden félhez eljut az üzenet, lehetőség nyílik az előadó és hallgatóság közti kommunikációra (kérdések feltételére), s a résztvevők elégedetten távoznak a helyszínről.

Szolgáltatásunk igénybevételéért keressen minket bizalommal amegadott elérhetőségeinken!